200 гр. брашно
140 гр. студено масло, нарязано на малки кубчета
1/2 ч.л. сол
4-5 с.л. ледено-студена вода
Пресяваме брашното и солта в купа. Прибавяме маслото и започваме да претриваме брашното и маслото с върховете на пръстите до получаване на трохи. Прибавяме водата, омесваме много бързо и оформяме топка. Завиваме я в свежо фолио и оставяме поне за половин час в хладилника.
За плънката:
2 глави сварено червено цвекло
1 голяма глава лук
250 гр. пресни печурки
1 с.л. оцет балсамико
суха мащерка
100 гр. свежо козе сирене
2 яйца
250 мл. сметана
орехи
Разточваме тестото на кръг, малко по-голям от размера на формата, в която ще печем тартата.
Прехвърляме тестото в намаслената форма и го притискам- хубаво да полепне по дъното и стените на съда. Покриваме тестото с пекарска хартия и изсипваме върху него един пакет сух боб. Печем в предварително загрята на 180Ц фурна за около 15 мин. Вадим от фурната, махаме боба и оставяме да се охлади, докато приготвяме плънката.
В дълбок съд загряваме 2 с.л. зехтин. Режем лука на полумесеци и го задушаваме в зехтина за около 5 мин. Прибавяме и гъбите и пържим, докато гъбите придобият златист цвят. Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и балсамов оцет. Оставяме за още няколко минути на огъня- малко да се карамелизират зеленчуците с оцета.
В съд разбиваме сметаната с яйцата, сол и черен пипер. Цвеклото режем на едри кубчета.
На дъното на изпечената и охладена черупка за тартата разпределяме гъбената смес, отгоре и цвеклото, натрошеното козе сирене и орехите. Накрая изсипваме сметановата смес. Печем 35-40 мин. в загрята на 180Ц фурна.
Оставяме тартата да се охлади за около 15 мин. преди да сервираме.
so nice collection never seen before such rare things kitchen linens. thanks for sharing this information.how to drill plexiglass without cracking
ОтговорИзтриванеThis is a truly cool post. I love this kitchen. Totally the style would fit me.how to drill plexiglass without cracking
ОтговорИзтриване