Моята най-добра приятелка се казва Марина и е бразилка. На всеки няколко седмици си правим с нея кулинарни партита. Отваряме си бутилка хубаво винце и голямото плескане започва. Аз и правя баници- сладки и солени, тя прави някакви екзотични неща, дето посмъртно не мога да им запомня името. Направи ми впечатление, че в бразилската кухня почти няма десерт без кондензирано мляко. Първо място в класацията ми от Маринините десерти печели този неустоим крем-карамел или както го наричат в Бразилия-Pudim.
3 яйца
1 кутия кондензирано мляко ( 397 гр)
същото количество прясно мляко (измерето го в същата кутийка)
1 ч.ч.захар
Слагаме захарта в касерола и прготвяме карамел.
В купа разбиваме яйцата и двете млека.
Изсипваме карамела в кексова форма.
Отгоре наливаме яйчената смес.
Печем на водна баня в загрята на 180*Ц фурна.
Оставяме да се охлади 3 часа в хладилника преди сервиране.
Надя,разкошен крем-карамел!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Еликсирче :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Надя този крем-карамел задължително ще го изпробвам че изглежда много апетитно на снимката,а и общо взето всичките ти рецепти,дано някои ден да се съберем и заедно да спретнем нещичко понеже и аз много обичам да се въртя в кухнята.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, искам да попитам, кондензираното мляко подсладено ли е? Тъй като не виждам да използвате захар, освен за самия карамел. И горе-долу колко време се пече, на средна или долна скара? Благодаря предварително за отговора!
ОтговорИзтриване