1 л. прясно мляко
250 гр. крема сирене
4 с.л. захар
6 с.л. царевично нишесте, смесено с малко мляко
2-3 с.л. вода от портокалов цвят
1 с.л. кедрови ядки
2 с.л. филирани бадеми
2 с.л шамфъстък, накълцан на ситно
сироп
225 гр. захар
сок от 1 лимон
кора от 1 лимон, настъргана на лентички
Слагаме млякото заедно със захарта да заври, като бъркаме непрекъснато докато захарта се стопи.
Намаляме огъня и прибавяме крема сиренето и ароматната вода. Бъркаме докато се разтвори.
Прибавяме няколко лъжици от врялото мляко при нишестето, разбъркваме и прибавяме при млякото.
Оставяме да поври 10-15 мин на слаб огън.
Разпределяме пудинга във формички и оставяме да се охлади.
Сироп:
Загряваме захарта и 120 мл. вода в касерола, като бъркаме докато захарта се стопи.
Когато заври прибавяме лимоновата кора и сок.
Оставяме да поври още 10 мин.
Изваждаме пудинга от формите и поставяме в сервизна чиния.
Заливаме с охладения сироп и поръсваме с ядките.
what an awesome blog! I can`t wait to see more of your posts in the future! :)
ОтговорИзтриванеhave a great time,
Paula
Изглежда невероятно вкусно! Обожавам такива десерти! Поздравления за цялостното представяне на рецептата!
ОтговорИзтриванеНаде,много интересна рецепта!Крема-сиренето ми е изненадващия елемент в подобен вид крем,не бих се сетила да сложа!Ще трябва да пробвам и аз!
ОтговорИзтриванеМного нежно и елегантно поднесен десерт!
Поздрави!
Наде, изглежда страхотно! Много свеж с лимонения аромат :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Vrlo lepo uradjeno. Pozdrav...
ОтговорИзтриванеНаистина интересна рецепта! Чудесна презентация! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз се притесних къде изчезна. Радвам се,че пак си тук, Наде!Много хубав десерт си ни приготвила.
ОтговорИзтриванеНадя, чудесна рецепта:).
ОтговорИзтриванеЗаповядай ми на гости, имам награда за теб:).