1 кг. пилешко месо
500 гр. домати
2 зелени люти чушки
2 скл. чесън
малко парче джинджифил+ за гарниране
1ч.л. кимион на зърна
1 ч.л.(лют) червен пипер
черен пипер
Начукваме в хаванче чесъна, джинджифила и зрънцата кимион.
Пилето нарязваме на порции, доматите на дребни кубчета ( а ако не сте мързеливи като мен, може и да ги обелите :) )
Почистваме чушките от семната и ги нарязваме на едро.
Загряваме мазнина в дълбок съд. Прибавяме чесновата паста и зелените чушки.
Запържваме за кратко и изваждаме чушките.
Прибавяме пилето, поръсваме със сол, червен и черен пипер.
Разбъркваме добре и прибавяме доматите.
Намаляме огъня до бавен, захлупваме съда и оставяме да се готви, докато ястието остане на мазнина и месото е сварено.
Сервираме ястието гарнирано със зелена чушка, нарязан на тънки жулиени джинджифил и магданоз/кориандър.
*Ястието е широко разпространено и в Пакистан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар