Когато излизаме да хапваме навън, почти винаги търсим да опитаме нещо ново. Вчера открихме в Брюксел малко ресторанче, което предлага Мадагаскарска кухня. Хапнахме много вкусни и ароматни ястия, като пиле с кокос и къри, свинко с мадагаскарски боб, телешко в сос от някакви зелени листа, на които им забравих името. Сервираха ни и салса от домати и лайм, която толкова много ми хареса, че днес си я приготвих у дома :)
2 домата
1 стрък зелен лук
1 лайм
няколко капки чили сос или Кайенски пипер
1/2 с.л. олио
сол
пресен кориандър по желание
Почистваме доматите от семките и ги нарязваме на дребни кубчета.
Нарязваме зеления лук на ситно.
Настъргваме на ситно кората от лайма и изцеждаме сока му.
Смеваме в купа всички продукти и оставя ме да се охлади за 1-2 часа.
Сервираме със всякакви готвени и печени меса.
Звучи като много интересно съчетание :) Благодаря за споделената идея! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Габи :) На нас ни харесва много и е идеално за лятото, когато сметановите сосчета са забранени :) Поздрави и всичко хубаво!
ОтговорИзтриване