за 500 мл. майонеза
2 жълтъка
1 с.л. горчица
2 с.л. лимонов сок или бял оцет
400 мл. олио
сол
Разбиваме в купа жълтъците, горчицата и 1 ч.л. вода.
Започваме да наливаме внимателно олиото на много тънка струйка, като бъркаме непрекъснато. Продължаваме така докато жълтъците поемат всичкото олио. Овкусяваме готовата майонеза със сол и лимонов сок.
*Аз разбивам майонезата на ръка, незнайно защо с миксера не ми се получава.
*Много е важно продуктите да са със стайна температура.
Бях забравила класическия начин за направата на майонеза, но когато бях дете, в магазините просто не съществуваше такъв артикул.Аз съм доста вехта де....
ОтговорИзтриванеПоздрави ,Надя !
Хубава неделя!
Хубава неделя и на теб, Вили :)
ОтговорИзтриване