150 гр. меко масло
250 гр. захар
3 яйца
450 мл. бита сметана
160 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
200 гр. кокосови стърготини
Отцедените плодове от 1 компот вишни Разбиваме маслото със 175 гр. захар до получаване на пухкава смес. Прибавяме яйцата 1 по 1. Прибавяме битата сметана и пресятите заедно брашно и бакпулвер. Изсипваме сместа в намаслена закопчаваща форма( 26 см.). Смесваме вишните със 75 гр. кокос и разпределяме върху тестото. Печем 30 мин. на предварително загрята на 200*Ц фурна. Смесваме останалата сметана, захарта и кокоса. Разпределяме върху сладкиша и печем още 20 мин.
Foodies
Няма коментари:
Публикуване на коментар