Днес ще ви предложа още една класическа белгийска рецепта, в която главна роля играе един от най-популярните и обичани зеленчуци в Белгия-цикорията.
4 цикории
8 парчета шунка
настърган кашкавал
галета
масло
сол, черен пипер
В тиган загряваме маслото.
Поставяме вътре цикориите и ги запържаме от всички страни, колкото да добият лек тен.
Поръсваме ги със сол и черен пипер.
Завиваме всяка цикория в 2 парчета шунка.
Подреждаме рулцата в намаслена тавичка.
Заливаме с бешамела, поръсваме с настърган кашкавал и малко галета.
Печем в предварително загрята на 220*Ц фурна.
Сервираме с картофено пюре.
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване