2 бр. кръгли кози сиренца( +/- 60 гр. всяко)
1 цикория
1/2 ябълка
1 глава червен лук
1 зелена салата
1 ч.л. мед
прясна мащерка
настъргана лимонова кора
1 шепа орехи, запечени на сух тиган
за дресинга:
6 с.л. зетин
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. мед
ситно накълцана прясна мащерка
сол, прясно смлян черен пипер
Изрязваме горната кора на сирената и ги поставяме в огнеупорен съд.
Поръсваме ги с черен пипер, лимонова кора, мащерка и мед.
Печем под грила на фурната докато се зачервят.
Почистваме и накъсваме зелената салата на едри парчета.
Лука,ябълката и цикорията нарязваме на тънки ивици.
Смесваме със салата.
В купичка разбъркваме всички продукти за дресинга и овкусяваме салатата.
Разделяме я в 2 сервизни чинии.
Отгоре поставяме по едно топло сиренце.
Поръсваме със запечени на сух тиган орехови ядки и сервираме.
Надя, салатата изглежда супер свежо и примамливо! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Ммм....изглежда толкова свежо,че ми иде да се бодна едно сиренце!Усмихната и спорна седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета :)
ОтговорИзтриванеХубава и успешна седмица и за вас!