събота, 2 април 2011 г.

Муфалета




Муфалета е сандвич, с който можете да нахраните цялото си семейство:) Приготвя се от срязан хоризонтално кръгъл хляб, гарниран със сирена, колбаси и маслинена салса.
В моята версия има и песто, домати и лук. Няма да давам точно количество на продуктите, слагате си от всичко по колкото имате и желаете. Ако искате можете да приготвите и индивидуални муфалети, за целта заменете хляба с малки питки.

1 кръгъл хляб
песто
кашкавал
ементал
мортадела
шунка
италиански салам
домат, нарязан на кръгчета
червен лук, нарязан на кръгчета

за маслинената салса

маслини
каперси
магданоз
лимонов сок
1 скл. чесън

Първо приготвяме салсата.
Накълцваме на ситно маслините, каперсите, чесъна и маданоза.
Смесваме ги и овкусяваме с лимонов сок.
Срязваме хляба хоризонтално.
Намазваме всяка половинка с песто.
Започваме да подреждаме върху едната половина: първо кашкавал и ементал, колбасите, маслинената салса, лука и доматите.
Затваряме с другата половинка и оставяме в хладилника около половин час преди да сервираме.


6 коментара:

  1. Изглежда невероятно!
    Чудесно предложение!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря, Мария :) Наистина е страхотна вкусотия.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна идея, Наде! Благодаря, ще се възползвам някой ден :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ох,ох,ще се покапя-толкова вкусно изглеждат,че и с песто....какво повече може да се желае,освен чаша бира или вино!Чудесни са,Наде!

    ОтговорИзтриване
  5. О,Наде,чудно е това.Прекрасно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  6. Пеп-40, много ще допадне на лакомниците в семейството.
    Моят 2-метров съпруг я омита половината за минимално време :)

    Еликсир, пестото придава невероятен аромат, а и хлебчето става по-сочно :)

    Йоли, много се радвам да те видя отново :)

    ОтговорИзтриване