понеделник, 12 март 2012 г.

Френски макарони "Червено кадифе"


Това ми е 3-ти и най- накрая що-годе успешен опит с френските макарони. На външен вид има още какво да се желае, но на вкус съм ги докарала- хрупкави отвън, меки и дъвчащи се отвътре.

3 белтъка, престояли в хладилника поне 1 ден
100 гр. бадемово брашно
180 гр. пудра захар
20 гр. кристална захар
черевена боя на прах

крем:
115 гр. крема сирене
55 гр. масло
150 гр. пудра захар
ванилова есенция

Пресяваме няколко пъти пудрата захар заедно с бадемовото брашно.
Разбиваме белтъците с щипка захар на сняг. Когато сместа започне да образува пяна, прибавяме постепенно кристалната захар. Разбиваме до получаване на стегната целувчена смес, като през последните няколко секунди на разбиването прибавяме червената боя.
Прибавяме бадемовата смес при белтъците на няколко пъти, като разбъркваме по следния начин: - със силиконова шпатула загребаме от сместа и я обръщаме обратно. Продължаваме така, докато получим гладка и лъскава смес.
Пълним сместа в пош и правим кръгчета с диаметър 3,5 см върху покрита с пекарска хартия тава.
Оставяме макароните да съхнат на стайна температура за 30-45 мин.
Печем в загрята на 150*Ц фурна с вентилатор за 12-14 мин.
Вадим готовите макарони от фурната и ги оставяме да изстина в тавата за 5 мин.
След това ги подреждаме върху решетка и оставяме да се охладят напълно.

Крем:
Разбиваме маслото и крема сиренето на ниска степен на миксера до получаване на хомогенна смес. Увеличаваме скороста и прибавяме постепенно пудрата захар. Разбиваме до получаване на пухкав крем.
Шприцоваме крем върху черупка и затваряме с друга черупка.
Хубаво е да оставим макароните да престоят няколко часа в хладилника преди консумация.
Сполучливите макарони трябва да са гладки, без пукнатини и с красива, кокетна поличка ;)

8 коментара:

  1. This is beautiful!!!!I love your photo and recipe sound really delicious! Got to pin it!

    ОтговорИзтриване
  2. Изключително майсторски си ги направила.Изглеждат наистина вълшебно!Браво Наде,много си талантлива!

    ОтговорИзтриване
  3. Леле Надя, страхотни са! При това с любимо съчетание от вкусове, ммммм :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е красота! Виждала съм такива и друг път, но тези снимки са разкошни!!!
    Като се навия да направя макарони, ще намина да взема точно тази рецепта!
    Хубава вечер, Надя!

    ОтговорИзтриване
  5. Еха! Съвършени са тези макарони! Снимката е невероятна - страхотен контраст на цветове - въобще майсторска работа! Сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви! След този успешен опит имах още няколко провала. От тях си направих извод, че е много важно белтъците да са остарели, най-добре поне 2 дни.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравствуйте

    Ваш блог привлек наше внимание качеством своих рецептов.

    Мы будем счастливы, если вы его зарегистрируете на Ptitchef.com, чтобы мы могли внести его в наш список.

    Ptitchef является справочником, в который входят самые лучшие кулинарные сайты интернет-сети. Многие сотни блогов уже записаны и с помощью Ptitchef рекламируют свой сайт.

    Чтобы записаться на Ptitchef, зайдите на http://ru.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form или зайдите на http://ru.petitchef.com и нажмите на "Добавить ваш блог-сайт" на верхней панели.

    С наилучшими пожеланиями

    Винсент
    Petitchef.com

    ОтговорИзтриване