понеделник, 7 март 2011 г.

Бразилски крем-карамел


Моята най-добра приятелка се казва Марина и е бразилка. На всеки няколко седмици си правим с нея кулинарни партита. Отваряме си бутилка хубаво винце и голямото плескане започва. Аз и правя баници- сладки и солени, тя прави някакви екзотични неща, дето посмъртно не мога да им запомня името. Направи ми впечатление, че в бразилската кухня почти няма десерт без кондензирано мляко. Първо място в класацията ми от Маринините десерти печели този неустоим крем-карамел или както го наричат в Бразилия-Pudim.


3 яйца
1 кутия кондензирано мляко ( 397 гр)
същото количество прясно мляко (измерето го в същата кутийка)

1 ч.ч.захар

Слагаме захарта в касерола и прготвяме карамел.
В купа разбиваме яйцата и двете млека.
Изсипваме карамела в кексова форма.
Отгоре наливаме яйчената смес.
Печем на водна баня в загрята на 180*Ц фурна.
Оставяме да се охлади 3 часа в хладилника преди сервиране.



4 коментара:

  1. Надя,разкошен крем-карамел!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Еликсирче :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Надя този крем-карамел задължително ще го изпробвам че изглежда много апетитно на снимката,а и общо взето всичките ти рецепти,дано някои ден да се съберем и заедно да спретнем нещичко понеже и аз много обичам да се въртя в кухнята.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, искам да попитам, кондензираното мляко подсладено ли е? Тъй като не виждам да използвате захар, освен за самия карамел. И горе-долу колко време се пече, на средна или долна скара? Благодаря предварително за отговора!

    ОтговорИзтриване