вторник, 5 април 2011 г.

Шоколадови кремчета


100 гр. шоколад
75 гр. захар
5 яйца
600 мл. прясно мляко

Загряваме фурната на 180*Ц.
В купа разбиваме леко яйцата и захарта.
Слагаме млякото да заври.
Настъргваме шоколада на ситно и го заливаме с врящото мляко.
Разбъркваме докато шоколада се разтопи.
Прибавяме внимателно шоколадовата смес при яйцата, като бъркаме непрекъснато.
Разпределяме сместа в купички и печем на водна баня за около 20 мин.
Преди да сервираме, оставяме кремчетата да се охладят за няколко часа в хладилника.

Elle a table

6 коментара:

  1. С всяка поредна публикация установявам, че си е чисто удоволствие за сетивата да надничам тук :) Великолепни, стилни, издържани в стила фотографии!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Надя,много апетитни кремчета!Това е шоколадов крем-карамел,нали?Не съм пробвала,сигурно е много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Дива Самодива, много благодаря за хубавите думи :)
    Еликсирче, кремчето се приготвя като крем карамела, само дето вместо карамел има шоколад. На всички в къщи много им хареса.

    ОтговорИзтриване
  4. Наде, толкова изкусителна снимка, иска ми се да се пресегна и да грабна една чашка...

    ОтговорИзтриване
  5. Поредното изкусително предложение! Прекрасни идеи, красиви реализации, възхитени читатели! Браво, Наде!

    ОтговорИзтриване
  6. Ммм, прекрасно изглеждат! Снимката е чудесна също :)

    ОтговорИзтриване