неделя, 29 юли 2012 г.

Lasary Voatabia или Мадагаскарска доматена салса


Когато излизаме да хапваме навън, почти винаги търсим да опитаме нещо ново. Вчера открихме в Брюксел малко ресторанче, което предлага Мадагаскарска кухня. Хапнахме много вкусни и ароматни ястия, като пиле с кокос и къри, свинко с мадагаскарски боб, телешко в сос от някакви зелени листа, на които им забравих името. Сервираха ни и салса от домати и  лайм, която толкова много ми хареса, че днес си я приготвих у дома :)

2 домата
1 стрък зелен лук
1 лайм
няколко капки чили сос или Кайенски пипер
1/2 с.л. олио
сол
пресен кориандър по желание

Почистваме доматите от семките и ги нарязваме на дребни кубчета.
Нарязваме зеления лук на ситно.
Настъргваме на ситно кората от лайма и изцеждаме сока  му.
Смеваме в купа всички продукти и оставя ме да се охлади за 1-2 часа.
Сервираме със всякакви готвени и печени меса.

2 коментара:

  1. Звучи като много интересно съчетание :) Благодаря за споделената идея! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Габи :) На нас ни харесва много и е идеално за лятото, когато сметановите сосчета са забранени :) Поздрави и всичко хубаво!

    ОтговорИзтриване