сряда, 15 август 2012 г.

Кюфтенца с домати, маслини и моцарела



140 гр. бял хляб, без кората
80 мл. прясно мляко
750 гр. кайма
90 гр. сос песто
ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин
500 гр. чери домати
няколко клонки пресен риган
150 гр. зелени маслини
200 гр. моцарела
пресен босилек

Накиснете хляба в прясното мляко.
Смесете в купа каймата, пестото, хляба,магданоза, сол и черен пипер.
Омесете добре каймата и оформете кюфтета.
Загрейте зехтина в тиган и запържете кюфтенцата от всички страни, но да останат сурови от вътре.
Подрете кюфтенцата в тава. Прибавете доматите, маслините, ригана и нарязаната на кубчета моцарела.
Печете за около 20 мин. в предварително загрята на 200*Ц фурна.
Сервирайте ястието поръсено със свеж босилек.

Donna Hay

2 коментара:

  1. Боже колко вкусно звучи и изглежда това нещо. Още утре ще го направя;)
    Хубава ВЕЧЕР!

    ОтговорИзтриване
  2. Наде, страхотно предложение, сигурна съм, че е уникално вкусно! А снимката както винаги е зашеметяваща! Поздрави и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване