петък, 15 март 2013 г.

Питки за хамбургери


за около 12 питки

1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. разтопено масло
1 пак. суха мая (7 гр.)
1 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
2 яйца
4 1/2 до 5 ч.ч. брашно


Смесваме водата, млякото и маслото и загряваме леко.
В купа смесваме 1 1/2 брашно, захарта, солта и маята.
Прибавяме 1 яйце, след това и топлото мляко.
Замесваме  тесто от останалото брашно и млечната смес.
Месим за около 8 мин.  до получаване на еластично тесто.
Оставяме да втаса на топло място за 30-40 мин.
Оформяме 12 питки и оставяме да втасат за 30 мин.
Разбиваме яйце с 1 с.л. вода и намазваме питките.
По желание поръсваме със сусамово семе.
Печем в загрята предварително на 200* Ц фурна.










3 коментара:

  1. Чудесни са!
    У нас се харесва хляб с прясно мляко, вместо само с вода!
    Ще ги опитам на всяка цена!
    Усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Дани!
    Хубав и спокоен уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудни са Наде ,браво!
    Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване