понеделник, 3 юни 2013 г.

Пиле Пармезан




2 обезкостени пилешки гърди без кожа, срязани наполовина хоризонтално и начукани на тънко
250 гр.моцарела
1/2 ч.ч настърган пармезан
1 чаша галета
1 яйце
2 с.л. прясно мляко
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

за доматения сос:
700 гр. доматен сос
1 глава лук
1-2 скл. чесън
сух риган
зехтин

Пържо приготвяме соса:
Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги запържваме в зехтин.
Прибавяме доматите, сол на вкус и ригана. 
Оставяме да къкри на слаб огън за около 15 мин.

Овкусяваме пилешките филета със сол и черен пипер.
В купа разбиваме яйцето с прясното мляко.
Потапяме всяко филе първо в яйце, после в галета.
Загряваме в тиган олио и запържваме филетата от двете страни.

Покриваме дъното на огнеупорен съд с доматения сос.
Подреждаме отгоре филетата и ги заливаме с малко доматен сос.
Поръсваме с пармезан и подреждаме кръгчетата моцарела ( и пресен босилек по желание).
Печем 15-20 мин., докато моцарелата се зачерви.
Сервираме със сварена паста.


Няма коментари:

Публикуване на коментар