петък, 14 юни 2013 г.

Енчиладас с пиле и авокадо сос



2 бр. пилешки филета
1 глава лук
250 гр. гъби
1 консерва боб
щипка кимион
няколко капки чили сос

6 пшенични тортили

за соса:
1 авокадо
250 гр. заквасена сметана
250 мл. пилешки бульон
1 топки моцарела
малка връзка пресен кориандър

Нарязваме месото и гъбите на дребни парчеца, а лука на ситно.
Задушаваме ги в малко зехтин.
Отцеждаме боба от водата и го прибавяме при пилето.
Овкусяваме със сол, кимион и лют сос.
Слагаме всички продукти за соса в блендер и смиламе до получаване на гладък сос.
Покриваме дъното на тавичка със сос.
Завиваме месото в тортилите и го подреждаме в тавичката.
Заливаме с останалия сос и поръсваме обилно с настърган кашкавал/моцарела.
Печем в загрята на 220*Ц фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар