неделя, 26 февруари 2012 г.

Куку



6 бр. пилешки бутчета, горна и долна част
3/4 ч.л. джиндър на пудра
50 гр. сух мунг боб (папуда на български, според Уикипедия)
4 с.л.олио
2 глави лук
2 скл. чесън
5 малки домата
1 зелена люта чушка
2 с.л. лимонов сок
300 мл. неподсладено кокосово мляко
пресен кориандър
сол и черен пипер

Поръсваме пилето с джиндъра, солта и пипера и оставяме да се маринова на хладно място..
Варим боба около 35 мин, изцеждаме го от водата и го пюрираме.
Загряваме олиото в дълбок съд и запържаме пилето от всички страни.
Изваждаме го и на негово място слагаме ситно нарязаните лук и чесън.
Запържваме за около 5 мин.
Прибавяме нарязаните чушка и домати, бобеното пюре , лимоновия сок и кокосовото мляко.
Оставяме да покъкри за 5 мин. на слаб огън.
Прибавяме пилето и оставяме да се готви още около 30 мин., или докато се свари месото.
Сервираме кърито поръсено с пресен кориандър и сварен ориз за гарнитура.


Кения


2 коментара:

  1. Наде,прекрасно ястия и емного близко до нашия вкус..Определено ще го пробвам.Лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  2. Наде, радвам се, че си се заела с нов кулинарен проект, защото твърде дълго отсъстваш. Пилето звучи много вкусно и определено е от нещата, които обещава да бъде харесано у нас. Ще чакам и другите предложения!

    ОтговорИзтриване