понеделник, 27 февруари 2012 г.

Пилешки крилца по тунезийски



Рецепта номер 2 от

4 с.л. хариса
2 с.л. зехтин
16-20 бр. пилешки крилца
4 червени портокала
сол
пудра захар
пресен кориандър

Смесваме в голяма купа зехтина и харисата.
Прибавяме крилцата, разбъркваме добре и оставяме да се мариноват за около час.
Изпичаме крилцата на грил тиган.
Нарязваме портокалите на четвъртинки, поръсваме ги с малко пудра захар и запичаме за кратко в тигана, където сме пекли месото.
Сервираме крилцата поръсени с накълцан пресен кориандър и с парченца портокал.

*ако нямате червени портокали, просто ги заменете с обикновени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар