понеделник, 7 март 2011 г.

Браунис с фъстъчено масло и карамел


220 гр. масло
220 гр. черен шоколад
4 яйца
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно

за соса:
125 мл. сметана
1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. вода
2 с.л. фъстъчено масло

Слагаме сметаната в касерола и слагаме да заври. В друга касерола приготвяме светъл карамел от захарта и водата. Когато карамелът е готов, прибавяме сметаната и бъркаме енергично. Оставяме на огъня за 1 мин. след което прибавяме фъстъченото масло. Разбъркваме добре и оставяме на стайна температура за 30 мин. Разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Разбиваме яйцата със захарта и солта. Прибавяме шоколада при яйцата. Най-накрая прибавяме брашното. Изсипваме сместа в покрита с пекарска хартия тавичка. Отгоре разпределяме соса и с острието на нож правим фигурки. Печем в загрята на 175*Ц фурна за 30-40 мин.
onecaketwocake.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар