петък, 11 март 2011 г.

Домашен микс за горещ шоколад




1оо гр. черен шоколад
1 ч.ч. какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. нишесте
По желание може да добавите канела, ванилия, настъргани бобчета тонка...

Слaгаме шоколада във фризера за около 10 мин.
Натрошаваме го на едри парчета и го слагаме заедно с другите продукти в блендер. Смиламе до получаване на пудра. Съхраняваме микса в херметически затворено бурканче.


За да си приготвим горещ шоколад: към врящото мляко прибавяме от микса ( 1-2 с.л. на чаша) и бъркаме до пълното му разтваряне. Оставяме за още няколко секунди на огъня да се посгъсти.

3 коментара:

  1. Много ме впечатли това миксче за горещ шоколад. :)) Страхотно е! Можеш ли да ми кажеш колко време горе долу може да се съхранява в буркана? На първо време ще пробвам с по-малки количества, но все пак :)
    Поздрави и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Таня, ако го съхраняваш в добре затворен съд издържа около 3 месеца ;)
    Тraianа, и у нас е така :))

    ОтговорИзтриване