понеделник, 7 март 2011 г.

Маршмелоус



90 гр. белтък ( около 3 белтъка)
250 гр. захар
80 мл. вода
8 листа желатин
3 с.л. ягодов сироп
червена сладкарска боя
100 гр. пудра захар

Изсипваме в малка касерола водада и захарта. Приготвяме захарен сироп с темепература 130 *Ц( това отнема 10 мин. след завирането). През това време накисваме желатина в студена вода и разбиваме белтиците на стегнат сняг. Когато сиропа е достигнал нужната температура, прибавяме желатина и изсипваме на тънка струйка при белтъците, като бъркаме непрекъснато. Прибавяме ягодовия сироп и боята и бъркваме, докато сместа изстине. Пълним сместа в пош и правим малки кръгчета върху поръсена с пудра захар пекарска хартия. Може да напълните сместа в поръсени с пудра захар силиконови форми. Оставяме ги да изсъхнат 12 часа на стайна температура. Изваждаме внимателно от формите, ако не се отлепят сами си помагаме с острието на нож. Овалваме в пудра захар и консервираме в херметически затворен буркан.
Силви Аит-Али


Няма коментари:

Публикуване на коментар