понеделник, 21 март 2011 г.

Мелктарт (Млечна тарта)



бутер тесто
500 мл. прясно мляко
40 гр. масло
100 гр. захар
25 гр. брашно
20 гр. царевично нишесте
2 яйца, разделени жълтъци и белтъци
1 ванилия
канела

Разстиламе бутер тестото в леко намаслена кръгла форма, като тестото трябва да покрива и стените на формата.
Печем в загрята на 180 *Ц фурна за около 15 мин.
Изваждаме от фурната и през това време приготвяме крема.
Слагаме в касерола 400 мл. мляко, маслото, ванилията и слагаме да заври.
През това време разбиваме 100 мл. мляко, 50 гр. захар, брашното, нишестето и 2 жълтъка до хомогенна смес.
Разбиваме белтъците и 50 гр. до лека целувчена смес.
Когато млякото заври, намаляме огъня и изсипваме млякото при жълтъчната смес, като бъркаме непрекъснато.
Изсипваме яйчената смес обратно при останалото мляко.
Бъркаме на слаб огън, докато крема се сгъсти.
Снемаме от огъня и оставяме да се охлади за около 5 мин.
Внимателно прибавяме белтъците.
Изсипваме крема в изпеченото бутер тесто, поръсваме с канела и малко кафява захар.
Печем в предварително загрята на 170*ц за 20-25 мин.
Когато извадите тартата от фурната, крема все още няма да е стегнат, това ще стане, когато тартата се охлади напълно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар